Merg & Been: Het grote Tinder ABC

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-02-12 15:02:50 12 february 2018   |   Geschreven door:

Merg & Been: Het grote Tinder ABC

Tinder krijgt een soort ode van Merg & Been met dit nietsontziende ABC

De dames Merg & Been zijn beste vriendinnen met een wild single leven. Elke maandag geven ze om de beurt hun ongezouten mening over mannen, seks, daten en alles wat daar bij komt kijken. Deze week delen de dames een ABC van de veelgebruikte dating app Tinder.

Tinder

Als onze favoriete dating app Tinder ooit zou trouwen, dan hebben wij een prachtige bijdrage voor op de bruiloft. Dames en heren, met trots presenten wij jullie het grote Tinder ABC.

Aandacht
Daar draait het allemaal uiteindelijk om. Aandacht van andere ronddolende Tinderzielen voor je glanzende haar, mooie glimlach, tergende eenzaamheid, bonkige biceps, behoorlijke intelligentie, zorgvuldige manicure, derde been of sappige voorgevel met als doel om lief, leed en soa’s mee te delen.

Beginnen met praten
Dé vraag die de gemoederen op Tinder match na match bezighoudt. Vrouwen willen dat een man begint, klaar. Mannen willen alleen “niet altijd de eerste zijn”, zoals je soms expliciet leest in hun profielen. Tegelijkertijd vinden ze dat er niks meer “te jagen” valt als vrouwen het gesprek openen en denken ze dat het een kat in het Tinderbakkie is. 🤷🏻‍♀️

Catfish
We kennen allemaal wel van die gevalletjes “Oh, die foto’s op Tinder zijn zeker van een tijd geleden?!” Of “Oh, je Tinderfoto’s zijn wel vanuit een ontzettend gunstige hoek genomen, hè?” Been weet er alles van.

Droomdate
Hahaha, grapje. Een droomdate is zoals het woord impliceert: een perfecte date zoals die alleen voorkomt als je onder zeil ligt. Met mannen die de deur je openhouden en vrouwen wiens echte borsten geen millimeter richting de grond reiken als hun bh uitgaat. Tinder en droomdates staan vaak verder uit elkaar dan Patricia Paay en natuurlijk oud worden.

Emojis
Knap hoor, dat jij het mannetje/vrouwtje op het surfbordje, de sashimi en de vlag die we eerst moeten Googelen hebt gevonden in de emojilijst om je Tinderidentiteit mee vorm te geven. 👏🏻👏🏽👏🏿

Foto’s
Met Afrikaanse kindjes, je 8-pack, je “nichtje”, de Machu Picchu, een zwerfkat uit Zuid-Spanje en je liefst lelijkere vrienden/vriendinnen.

Grappig
Vrienden die bezet zijn voor je laten Tinderen. #buitendegebaandematches #jeleeftmaareenkeer

Hoeveel?
Met dit woord beginnen een paar cruciale zinnen: “Hoeveel matches heb jij op Tinder?” “Hoeveel Tinderdates heb jij al gehad?” “Hoeveel keer heb je na een Tinderdate direct met iemand geneukt?”

It’s a match!
Dé gewenste tekst die zorgt voor een ware dopamineboost en een gestreeld ego waar je weer een week mee vooruit kunt.

Jammerlijk
Zie: Catfish en Rennen voor je leven

Koranmuziek
Soms brengt Tinder je in contact met onverwachte dingen, zoals Koranmuziek. Merg kan daar een heilig boekje over open doen.

Lengte
En dan hebben we het niet over penislengte. Schijnt cruciaal te zijn om als vrouw te weten of je met je hoogste Manolo Blahniks op de Hulk lijkt of dat je op sneakers juist op de welbekende IPH (Ideale Pijp Hoogte voor de noobs) komt.

Mindset
Ook bij Tinder gaat het allemaal om de juiste mindset. Zoek en gij zult matchen.

Notificaties
Zijn wij de enigen die niet met de (chat)notificaties van Tinder kunnen omgaan en dus na twee goedlopende zinnen om iemands WhatsApp vragen, of ligt het aan onze motoriek?

Openingszinnen
Een originele openingszin op Tinder is als Trump zonder Twitter: bijna onmogelijk, maar wat een ver-a-de-ming. En ook al stond je niet vooraan in de rij toen de creatieve breinen werd uitgedeeld, je kunt écht beter dan: “Hey, mooie foto’s.”

Profieltekst
We geven het toe, een leuke profieltekst is zo makkelijk nog niet en kan een match maken of breken. Als er geen Kluun of Heleen van Royen in jou schuilt, kies dan voor veilig en laat het tekstvak leeg. Steekwoorden als Speciaalbier | Festivals | Reizen staan op de dodenlijst.

Qué?!
Dat is Spaans en betekent wat?! Dat behoeft geen verdere uitleg in Tinderland, dachten wij zo.

Rennen voor je leven
Dat wil je soms als je match op een eerste date de kroeg komt binnengewandeld. Zie ook: Catfish

Superlike
Deze blauwgekleurde, schaamteloze “ik zie jou wel zitten (of liggen met je benen wijd) en ik wil dat je het weet”- like krijgen wij natuurlijk super vaak. Van enge, vlassige mannen. Met doordringende blikken. Waar de wanhoop vanaf spat. Hete mannen geven daarentegen nooit Superlikes, stelletje arrogante zakken. Nee, het is inderdaad nooit goed. 🤨

Tinderella
De Assepoester van Tinder, naarstig op zoek naar dé match. Krijgt soms de notificatie: “er zijn op dit moment geen mogelijke nieuwe matches in je buurt.”

Uitzondering
Die keer dat je op date gaat en iemand wél lijkt op zijn foto’s, ook nog een goed gesprek kan voeren en jullie daarna nog lang en gelukkig leefden.

Vleeskeuring
Dat was de werktitel van Tinder, maar klonk toch een tikkie te banaal.

Weggooien
Dat doe je met Tinder als je voor de zoveelste keer ijverig zit te swipen na een onvruchtbare avond in de kroeg en je na tien hartjes te hebben uitgedeeld je nog stééds geen match hebt. Om de app de volgende keer na een onvruchtbare avond in de kroeg weer uit de Cloud te trekken en te herinstalleren.

X-rated
Als je een vent tegenkomt met slechts één foto van een gebruind, geolied en mythologisch gespierd bovenlichaam met de tekst: niet op zoek naar iets serieus.
Wel lekker duidelijk.

Y-chromosoom
Zonder de dragers van dit geslachtschromosoom waren er alleen maar vrouwen op Tinder. Dit slaat nergens op, maar de Y is dan ook een rotletter.

Zin
De hekkensluiter van het alfabet is op Tinder tweeledig, namelijk: ik heb zin in je, of: wat heeft het voor zin.

Check dit FF

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Dagboek van een carnavalsganger: "Inmiddels zit ik stevig vastgeplakt tussen Doornroosje en een kip"

Wat gebeurt er toch allemaal daar in het verre zuiden?