Wat als jongeren het vervelende gedrag van 65+ers zouden overnemen?

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-01-03 09:30:40 3 januari 2018   |   Geschreven door:

Wat als jongeren het vervelende gedrag van 65+ers zouden overnemen?

Altijd en overal ongegeneerd voordringen, heerlijk

Ach schattig, die oma’tjes en opa’tjes. Zo vertederend. Maar jij weet net zo goed als ik dat ze ook het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen, daar lijken ze nooit genoeg van te krijgen. Ik krijg spontaan grijze haren van de irritatie als ik eraan denk. Maar wat nou als de toffe jeugd van tegenwoordig  (wij) het gedrag van deze 65+ers zouden overnemen? Hoe zou de wereld er dan uit zien?

1. Scheldpartijen op de (elektrische) fiets
We zouden hard gaan rinkelen met onze hippe fietsbel op onze nog hippere fiets en roepen: "Heb je poep in je ogen ofzo? Ik word faya als je niet aan de kant gaat, gast!"

2. Voordringen, altijd en overal
Altijd voordringen, ongeacht de situatie! Gewoon zero fucks geven en voorkruipen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. "Hee Storm en IJsbrand, ik sta al vooraan, boeien, gewoon voordringen, heb gewoon schijt." Zie je het voor je?

3. Zeuren in de trein/Tegen iedereen aan gaan praten
Het zou normaal zijn als bijvoorbeeld een jongen van, pak ‘m beet 18, van je eist dat je opstaat omdat hij last van zijn rug heeft. En je een helse blik geeft van onder zijn Patta pet, omdat hij het eigenlijk al vanzelfsprekend vindt dat je voor hem op zou staan. De jongen zou dan ook nog, voor je gevoel, uren tegen je aanpraten over hoe het weer van vandaag en alles tegenvalt. Want in zijn tijd was er nog niet zoveel milieuvervuiling en scheen de zon veel vaker. Maarja, die jeugd van tegenwoordig, zoals jij, vervuilt de natuur dus het is jouw schuld. Een priemend vingertje wijst in jouw richting.

4. Anti internet-vibe
Er zijn nog best veel ouderen die zich tegoed doen aan een dagelijkse portie surfen op de digitale zee. Maar er zitten ook een paar tussen die het simpelweg vertikken om mee te doen aan dat ‘smerige’ internet. Hun woorden, niet de mijne. En stel: er komt een meisje met haar uffentoren en korte rokje naar je toe, om te vragen of ze even naar het thuisfront mag bellen, want haar beltegoed is op. En nee, ze heeft geen Facebook of Whatsapp, dus ze kan haar huisgenootjes niet op een andere manier bereiken. Als je vraagt waarom niet, antwoordt ze fel: "Ja, dat internet ga ik niet meer aan beginnen hoor, just saying." Vrééémd!

 

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Laura stopt met roken: dag 2

Redacteur Laura stopt met roken en bezorgt jullie een hoop leedvermaak