Wat zou de redactie zingen op het Eurovisiesongfestival?

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-05-13 19:24:38 13 mei 2017   |   Geschreven door:

Wat zou de redactie zingen op het Eurovisiesongfestival?

En welk liedje zou jij zingen?

Het Eurovisiesongfestival is jaarlijks weer een happening waar de media veel aandacht aan besteed. Maar weinig mensen komen er openlijk voor uit dat ze voor dit cliché spektakel gaan zitten, terwijl we stiekem allemaal kijken naar de uitbundige kostuums en nummers met dramatische uithalen. Dat wat voor het Nederlands Elftal geldt, lijkt ook voor het Songfestival te gelden: wij als kijker kunnen het natuurlijk veel beter. Maar wat nu als wij zelf mee mochten doen aan het songfestival? Met welk nummer zouden wij van de redactie dit doen? Want wij kunnen het natuurlijk veel beter dan die Portugees met zijn bijzondere handgebaren. 

Tessa kiest het nummer 'Tragedy' van Abba. Hiermee won zij ooit een lokale miniplaybackshow waar zij met een vriendin twee van de drie deelnemers waren en daar wil ze graag herinneringen aan ophalen (het origineel is natuurlijk van the Bee Gees).

Tessa's keus: Beegees - Tragedy

Yvo gaat liever de rock kant op met een nummer van Deep Purple, 'Child In Time' wordt zijn Songfestival knaller. Na jarenlang teveel SkyRadio troep, wordt het volgens hem toch echt tijd voor iets verfrissends op het podium.

Yvo's keus: Deep Purple - Child In Time

Laura kiest voor Toto's 'Africa'. Volgens haar gaat dit sowieso een uitdaging worden voor de danseressen op de achtergrond. Samen met het gegalm wordt het gegarandeerd een toffe show!

Laura's keus: Toto - Africa

Annika gaat voor de nodige dramatiek door een nummer van Queen te kiezen, 'Who Wants To Live Forever'? De uitvoering is volgens haar niet compleet zonder het jongenskoor en de nodige kaarsen. Dit nummer heeft gewoon alles: liefde, verlies, hartenzeer en dood.

Annika's keus: Queen - Who Wants To Live Forever?

Iris houdt het bij een nummer van Celine Dion, 'All By Myself'. Haar motivatie hier voor is simpel: Ik zal alleen op het podium staan, ik sta er dus 'all by myself'!

Iris's keus: Celine Dion - All By Myself

Myrthe gooit het over een andere boeg door een instrumentaal nummer te kiezen. Hierdoor kan iedereen zich aangesproken voelen door de universele taal van de muziek. En het is weer eens wat anders, natuurlijk!

Myrthe's keus: Phoenix - Love Like A Sunset (Part I)

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Met deze gerechten speel jij voor Masterchef

Laat je date, vrienden en familie maar FF verbaasd staan