Twitter over de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival

  Leesduur 2 min   |   2 reacties

  2017-05-12 23:12:24 12 mei 2017   |   Geschreven door:

Twitter over de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival

Zet de tafel vol met hapjes en leg de oordoppen maar klaar!

Het Eurovisiesongfestival kennen we al 1956. We hebben helaas sinds 1975 niet meer gewonnen, maar nog steeds is het een vermakelijke wedstrijd. En het is helemaal een feest sinds we het kijken met Twitter in de aanslag.

De eerste halve finale was afgelopen dinsdag. Op donderdag zaten we klaar voor de tweede halve finale waar ook OG3NE in optrad. En Twitter ging los. Voor iedereen die het gemist heeft, volgt een kleine Twitter-samenvatting van de opmerkelijke optredens tijdens deze twee avonden.

Roemenië – Yodel It!
Omat Roemenië niet kon kiezen tussen jodelen en een rap hebben ze het gecombineerd. Met dit ‘bijzondere’ nummer hebben ze de finale gehaald.

Nederland – OG3NE
De dames van OG3NE zongen wederom zuiver. Iets wat al opmerkelijk genoeg is bij het songfestival. We moesten bijna tot het laatst wachten tijdens de uitslagen, maar ze zijn door naar de volgende ronde. Gelukkig net als Ajax.

Hongarije – Origo
Een Arabisch klinkend nummer uit Hongarije; waarom ook niet. Commentator Jan Smit had hier ook een mening over.

Ierland – Dying to try
Wanneer je met je ogen dicht luistert naar Brendan Murray hoor je een vrouw, maar het is toch echt een man. Ondanks zijn prachtige performance in een luchtballon, haalde hij met deze hoge klanken de finale niet.

Kroatië – My Friend
Nog een land dat niet kon kiezen. Ditmaal werd de combinatie gemaakt door één zanger. Van een lage stem in eens de hoogte in met opera klanken.

België – City Lights
Onze zuiderburen hebben iemand neer gezet die elk moment in huilen kan uitbarsten. Gelukkig werd het grote verdiet de zangers Blanche bespaart. Ze is op het nippertje door naar de finale.

Montenegro – Space
Het misschien wel meest besproken nummer komt dit jaar uit Montenegro. De zanger steeg bij op in ‘Space’ door met zijn enorme vlecht rondjes te slingeren.

Portugal – Almar pelos dois
Geen idee waar deze Portugees over zingt, maar opmerkelijk is het optreden wel. Gekleed al een zwerver, maakt hij handgebaren die ons doen denken aan de plaaggeest van de smurfen. Ook tijdens de verdere show blijft het een opmerkelijke verschijning.

Letland - Line
De verschijning van Triana Park doet pijn aan je ogen en haar zangkunsten laten je trommelvliezen schrikken.

Gelukkig hadden we na de twee halve finales nog een dag rust. Want het bijhouden van al die geweldige tweets is topsport. Veel plezier vanavond bij de finale en...vergeet niet te Twitteren.

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Vijf gratis manieren om jouw lieve moeder in het zonnetje te zetten

Zo maak jij je moeder superblij!