5 dingen waar iedereen vroeger bang voor was

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-10-26 13:28:52 26 oktober 2017   |   Geschreven door:

5 dingen waar iedereen vroeger bang voor was

Waarschuwing: de bijwerkingen van dit artikel kunnen invloed hebben op je nachtrust

Als echte volwassene slaap je natuurlijk het best in het donker, vertel jij de griezeligste verhalen bij het kampvuur en haal je met gemak die enge spin uit de badkamer. Sommigen dan. Maar vroeger was dat wel anders, toch?

Bron: Omroep Brabant

Karbonkel
“Ik Mik Loreland Loria verloren land. Waar zal ik gaan zoeken?” Bij deze vrolijke en iets valse begintune wist je als groep drie’er al wat je te wachten stond. De slechterik Karbonkel kon ieder moment het leven van Mik zuur maken, maar óók dat van jou. Voor de zekerheid hing hierom de plasketting alvast stevig om je nek.

Pakjesboot 12

Wanneer Pakjesboot 12 bijna niet aankwam
Ieder jaar was het weer hetzelfde verhaal. Net wanneer alles goed leek te gaan deed een Piet weer iets stoms, waardoor de Pakjesboot niet aan zou komen. Dagelijks volgde je het Sinterklaasjournaal om al het spannende nieuws te volgen. Maar gelukkig kon je met heel Nederland “zie ginds komt de stoomboot” zingen en kwam Sinterklaas net op tijd binnen varen. Deze angst was trouwens puur uit eigen belang, want hoe kwamen anders aan die cadeautjes in je schoen?

queue

Alleen bij de kassa
Wanneer je vrije woensdagmiddag met je moeder boodschappen ging doen, mocht je heerlijk zelf meebeslissen met het avondeten. Alleen stond daartegenover dat je moeder vaak nog snel iets moest pakken uit de winkel, terwijl jullie al in de rij van de kassa stonden. Je moeder verdween de winkel in en jij stond er letterlijk moederziel alleen. Straks moest je ook nog zelf afrekenen!

Clown

Clowns
Clowns zijn grappig, kleurrijk en vallen over bananenschillen. Toch zijn ze, met uitzondering van Bassie, heel erg eng. Deze angst is niet zo vreemd, want ze zijn behoorlijk onvoorspelbaar. Maar vooral de schmink is hier de boosdoener. Ze verbergen de ware ik achter een gigantische glimlach en dat gezicht klopt door die slecht aangebrachte make-up ook voor geen meter. Je hebt dan wel een soort mens voor je, maar je hebt geen idee waar die toe in staat is. Zelfs niet als het gewoon die aardige wiskundeleraar is.

Ghost

Home alone met monsters en geesten
Alleen thuis zijn was heel tof, omdat je lekker hard muziek kon luisteren. Maar hoorde je daar nou een vreemd geluid? Vluchtend voor je leven dook je altijd net op tijd je veilige bed in. Het kon zomaar een monster of een geest zijn geweest. Voor deze angst kun je trouwens je levendige fantasie de schuld geven, maar ook het feit dat je kinderbrein niet zo goed kon relativeren. Als klein kind kon je immers fantasie en werkelijkheid niet zo goed uit elkaar houden als nu, toch?

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Met deze studentenbaantjes ben je nooit meer blut

Voor de student die al die noedels zat is.