Waarom we in een tentamenweek het altijd zo druk hebben met niet studeren

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-12-20 09:18:20 20 december 2017   |   Geschreven door:

Waarom we in een tentamenweek het altijd zo druk hebben met niet studeren

Waarschijnlijk zeer herkenbaar voor iedereen met tentamenstress

Leuk zo, die laatste weken van het jaar. Overal lichtjes, kerstmuziek, lekker eten en blije mensen. Maar naast die gezelligheid is dit voor veel studenten de stressvolste periode van het jaar. Want die laatste tentamens, papers en scripties moeten nog net even afgemaakt worden. Zo ook voor redacteur Laura, die deze week haar laatste tentamen ooit heeft (YAY!). Omdat ze zeker weet dat ze niet de enige is die heel druk is met eigenlijk helemaal niet studeren, deelt ze graag haar gevoelens over de afgelopen week met jullie.

Het was vrijdag. De twee laatste deadlines waren gehaald en ik had nog een kleine week om te leren voor het horrortentamen over retorica, tijd zat dus. Door die twee deadlines was mijn huis een tyfuszooi, en dat zeg ik netjes. Voordat ik kon beginnen met leren, was het dus zaak dat ik een grote schoonmaak zou houden. Na vier uur bezig te zijn geweest met mijn huisje van 40 m2, zo’n grote zooi was het dus, kon ik dus beginnen. Maar eigenlijk moest die kerstboom, die ik vorige week al had meegesleept, ook nog even opgetuigd worden. Dat studeert toch fijner, met een vrolijke kerstboom in huis. Na die kerstboom zou ik dan wel echt de literatuur gaan opzoeken.

Het was zondag. Vrijdag toch niet meer aan de literatuur begonnen, want er kwam een vriendinnetje eten die graag coq au vin wilde eten. Zaterdag de hele dag gewerkt, maar dat maakt niet uit, want ik had nog vijf dagen tot het tentamen. De dag begint goed, alle artikelen staan netjes in een mapje en ik heb er twee gelezen. Omdat ik nu onwijs goed bezig ben, heb ik een beloning verdiend. Ik heb nog eieren over, dus daar kan ik merengue van maken (of meringue, internet is het er niet over eens hoe je het schrijft). Ik heb wel nog chocolade nodig, dus dat moet ik even kopen. Dan kan ik meteen kerstcadeautjes kopen, ik heb toch nog vier dagen voor het tentamen.

Het was dinsdag. Maandag veel geappt met mijn studiegenoot. Maar het ging over het tentamen, dus eigenlijk ben ik er wel gewoon mee bezig geweest. Omdat ik toch nog drie dagen voor het tentamen had, kon ik maandagavond wel eten en wijn drinken met een vriendin. Vanwege de iets te grote hoeveelheid, werd ik dinsdagochtend rond een uur of 11 wakker. Ik droomde dat ik de datum van het tentamen verkeerd had onthouden en dat het ineens nu was. Nu ging ik dan dus écht beginnen, ik heb immers nog maar twee dagen. 

Nog steeds dinsdag. De cijfers van één van de papers staan online. Eerst dat maar eens bekijken. Oh, en er is een nieuw artikel op Check dit FF. Dat moet ik natuurlijk eerst lezen. Nog even een kopje koffie zetten, anders kan ik niet beginnen. En nog even GTST van gisteren terugkijken (ja, mijn guilty pleasure). Ik heb al een uur niet meer op Facebook gezeten, dat mag nog ook nog wel even. Ik open een artikel. Hé, een berichtje. Even reageren. Wacht, ik moet nog boodschappen doen. Daarna ga ik écht verder.

Het was woensdag. Nog één dag...

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Topweek: Weet jij van wie deze quotes uit 2017 zijn?

Check snel FF of jij ze allemaal herkent!