Vijf grootste ergernissen in de sportschool

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-03-30 08:30:45 30 maart 2017   |   Geschreven door:

Vijf grootste ergernissen in de sportschool

Nee ik wil niet in jouw oude zweetplasje op de crosstrainer!

Ik ben gek op sporten en de sportschool. Ik ben er zo’n 3/4 keer per week te vinden en ga bijna altijd met een goed gevoel weg. Toch zijn er een aantal dingen waar ik echt mensen van ga omduwen, dus schrijf ik ze voor jullie op een rijtje. Zodat jullie het niet doen. Hopelijk. Hierbij de vijf meest vervelende, ik-ga-hiervan-gillen, verdomme-ik-ga-wel-naar-huis, ben-je-echt-achterlijk, tenenkrommende dingen die mensen doen in de sportschool.

Geen handdoek meenemen
Eén woord: disgusting. Echt, niemand wil in jouw vieze zweetplasje gaan sporten die jij net hebt achter gelaten.

Kletsen/telefoneren/appen terwijl je drie apparaten bezet houdt
Dit is mega irritant. Vaak komen deze mensen ook rond een uurtje of 8, als de drukte op zijn toppunt is, en gaan vervolgens een kwartier op het leg press apparaat zitten. Van die 15 minuten zijn ze 13 minuten óf hun Facebook aan het bijwerken óf een vriendin aan het vertellen hoe schandalig ze zich gisteravond weer hebben gedragen bij het uitgaan (dit geldt vaak voor vrouwen, minder vaak voor mannen) óf aan het opscheppen over hoeveel ze kunnen pressen (geldt vaak voor mannen, minder vaak voor vrouwen). Al die tijd ben jij een beetje halfslachtig met een dumbell in je hand je biceps aan het trainen, maar eigenlijk sta je gewoon als een aasgier te wachten tot die persoon klaar is met het apparaat.

Gewichten niet terugleggen
Hoe moet iemand anders dan dat 12-kilo gewicht terug vinden? Daarnaast wordt het gewoon een mega bende en is het vet asociaal. Thuis ruim je ook alles op, dus je snapt het principe vast wel. Oefening baart kunst!

Het cardio-apparaat niet schoonmaken na gebruik
Weet je die palen waar ze zo’n grote rol op hebben gehangen? Met een spray ernaast? Ja? Die zijn er dus om te gebruiken, niet voor de sier. Op het moment dat jij drie kwartier geknald hebt op de crosstrainer (wel alvast mijn complimenten, keep that going!), dan heb je ongetwijfeld gezweet en dat laat je achter. Maak dat alsjeblieft FF schoon!

De barbell héél hoog in het squat-rek laten hangen met héél veel gewicht eraan
Eh… Anyone, help? Ik ben zelf nogal klein van stuk en als een zwaarbeladen barbell boven mijn hoofd hangt, wordt het ontzettend lastig dit ervan af te krijgen. Naast de angst om verpletterd te worden door een groot gewicht dat ik niet kan tillen, is het ook gewoon best gênant. Dus for the sake of je kleinere mede-sporter… Haal het er alsjeblieft even af!

Naast deze ergernissen, is het natuurlijk wel ontzettend goed dat we allemaal zo lekker bezig zijn. Die zomer is er echt sneller dan dat je denkt. Nu je weet wat je absoluut NIET moet doen in de sportschool. Spreek jezelf nog wat motiverende quotes toe en je kunt vanavond weer volle bak aan de slag!

Ik hou jullie in de gaten.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Turkwaze...?

Over dat de Nederlandse taal verloedert door autocorrectie