Merg & Been: Grote voeten, grote ...

  Leesduur 4 min   |   1 reactie

  2017-07-24 13:54:16 24 july 2017   |   Geschreven door:

Merg & Been: Grote voeten, grote ...

Lees vanaf vandaag elke maandag de spraakmakende columns van Merg & Been

De dames Merg & Been zijn beste vriendinnen met een wild single leven. Elke maandag geven ze om de beurt hun ongezouten mening over mannen, seks, daten en alles wat daar bij komt kijken. Deze week trapt Merg af met een flashback van één van de 'hoogtepunten' uit haar studententijd.

Tinder

Het had net gesneeuwd op een gure maandagavond toen ik en Been dinsdag een te verwaarlozen hoorcollege hadden en we ons dus stonden te bezatten in een oh zo studentikoze kroeg waar het bier niet duur was en de mannen net niet knap. Nee, Netflix bestond nog niet.

Een aantal biertjes en zwembandjes in de maak verder, stonden we als donderslag bij heldere hemel met twee gasten de babbelen. "Hebben jullie zin om zo nog ff bij ons te chillen?", vroeg de regulier uitziende donkerharige. "Wij wonen hier heel dichtbij.", voegde hij er quasi nonchalant aan toe. Ik wierp een blik op zijn blonde vriend, Oekraïens bleek hij later, die schaapachtig zat te grijnzen. "Kunnen we bij ons wat eten, weet je wel." Eten, daar wisten Been en ik alles van. We keken elkaar aan en haalden onze schouders op. Deze jongens zagen er niet uit als die mannen waar onze moeders ons altijd voor hadden gewaarschuwd en anders hang je altijd nog met zijn tweeën naakt in de touwen in een grimmige sm-kelder met een gag ball in je mond.

Harde pasta en zachte voeten
De heren bleken inderdaad niet ver te wonen en 20 minuten later zaten we iets te al dente pasta met olijfolie en ketchup te kanen in een studentenkamer type bureautje onder de hoogslaper. Het smaakte als bij een sterrenrestaurant, wat dat betreft (en nog wel wat andere dingen) maakt alcohol je een easy crowd. Ik zat naast de donkerharige op de bank, hij bleek Crispijn te heten. Als ik dat eerder had geweten, was ik naar huis gegaan. Om de een of andere reden had Crispijn zijn schoenen én sokken uitgetrokken en had hij zijn blote grote voeten pontificaal op de ietwat plakkerige salontafel gelegd. "Crispijn heeft echt beeldschone voeten, helemaal zonder eelt", kirde de blonde vriend die dus Oekraïens was (wat verder onbelangrijk is maar zoveel Oekraïeners had ik nog niet in mn leven ontmoet, dus dat vond ik best cool) en Mika bleek te heten. "Voel maar even." Ik keek verdwaasd van Been die met Mika slechte hitjes op de pc aan het luisteren was, naar de voeten naast mij op tafel. Ze zagen er keurig gepedicuurd uit en ik kon het niet laten om ze inderdaad even te aaien. Geen idee of voeten boterzacht kunnen aanvoelen, maar Crispijns voeten voelden als een pakje Becel dat even in de zon had gelegen. "Weet je...", ging Mika verder. "Crispijn heeft ook een enorme lul." De twee jongens barstten in lachen uit en wij joelden vrolijk mee in het kaliber: "ohhh dat willen we wel eens zien..."

Ik zie je billen!
Alcohol makes easy crowds, zei ik al. In plaats van ons eens achter de oren te krabben over waarom Mika zoveel details wist te vertellen over Crispijn zijn voeten en genitaliën, lag Been een kwartier later met Crispijn in de hoogslaper Mika's laatste bewering uit te testen. Aan de geluiden te horen bleek hij best eens gelijk te kunnen hebben. Ik eindigde op de bank in een entertaining speelkwartier met Mika. Been gluurde over de rand van de hoogslaper en schreeuwde: "Merg, ik zie je billen!" "Ik weet nu hoe jij klaarkomt", schaterde ik terug.

Tien minuten later liepen we buiten, bijna gevloerd door onze eigen voeten en de drassige sneeuw. "Zo, dit was random!", zei ik bij wijze van een scherpe conclusie. "Maar Merg, wij zíjn random.", antwoordde Been.

Terwijl we lachend naar huis liepen, begon het zachtjes te sneeuwen.

 

Vond je dit een leuk artikel? LIKE dan onze Facebookpagina!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Deze types kom je zeker tegen wanneer je één nacht op een cruiseschip slaapt

Want types lopen daar zeker rond