Merg & Been: Gezellig in gesprek met sissende mannen

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-01-08 13:54:03 8 januari 2018   |   Geschreven door:

Merg & Been: Gezellig in gesprek met sissende mannen

Pppssst jongetje, wat een mooi nektasje!

De dames Merg & Been zijn beste vriendinnen met een wild single leven. Elke maandag geven ze hun ongezouten mening over mannen, seks, daten en alles wat daar bij komt kijken. Deze week lees je wat Merg & Been hebben verzonnen op irritante nasissers op straat.

Tinder

Vrouwen hebben het er soms maar zwaar mee. Ligt het niet aan rapper Boef die je zomaar uitscheldt, bevallen, ongesteld zijn, haar op je bovenlip, Beyoncé, of loslippige bouwvakkers die wat vinden van je billen in die skinny jeans, dan wel aan groepjes jongens met bontkraagjes en Louis Vuitton nektasjes (?!) die van sissen, klakken en naroepen wanneer er vrouwelijk schoon voorbij loopt een succesvolle carrière hebben gemaakt.

“Oh maar Me-herg, ik wil over wokkelpiemels en tenenkrommende dates lezen!” Ja, dat komt volgende week weer.

Tefal-mentaliteit
Laat ik voorop stellen dat ik tegen seksisme ben, waar ook ter wereld, op straat en achter gesloten deuren. Zelf woon ik in een buurt waar groepjes jonge mannen nog weleens buiten verzamelen, vast om te praten over hun nektasjes en soms ook om iets te roepen als er vrouwen langslopen. Hoewel ik dat ontzettend onnodig vind (zelf zou ik zwaar ongemakkelijk worden van mezelf als ik, óók in een groepje vriendinnen, een langslopende jongen een compliment geef over zijn juicy ass), raakt het mij niet zodanig dat ik er boos om word. Ik laat het als een antiaanbaklaag van een goede Tefal pan van me afglijden en troost mezelf met de gedachte dat ik dit soort tenenkrommende machogedrag niet nodig heb om me goed te voelen bij m’n vrienden.

Tfoe, loop door
Mijn lieve vriendin Been daarentegen, is niet bekend met Tefal. Wanneer mannen haar naroepen op straat, gaat ze vaak in de tegenaanval. Zij is van mening dat als alle vrouwen duidelijk zouden laten merken dat ze niet van zulk roep- en sisgedrag gediend zijn, mannen het eindelijk leren. Een gesprek ziet er dan ongeveer zo uit:

Nektasje in groepje bontkragen: “Zoooooo, kijk die billen! Ziet er goed uit hoor!”
B: “Moest je nou écht per se wat zeggen toen ik langsliep?”
Nektasje, kijkt verbaasd en lichtelijk verward op: “Tfoeee, wat is er met jou?? Ik gaf je alleen een compliment!”
B: “Heb ik daarom gevraagd? Nee. Ik hoef jouw compliment niet!”
Nektasje: “Wejoo, arrogant! Loop door, loop door.”
B: “Oh nu moet ik doorlopen??!”

What can I say, Been en ik zijn niet voor niets beste vriendinnen. Met een beetje pech krijgt ze er op het eind nog een schizofreen “Kankerhoer, je bent toch lelijk”, achteraan. Mede om mezelf dit te besparen, houd ik dus mijn mond.

De oplossing
Toch hebben we samen een oplossing bedacht voor alle mannen die hun “complimenteuze” commentaar op straat niet kunnen binnenhouden, want de volgende keer dat zoiets gebeurt en we lopen samen op straat…

…gaan we heel fanatiek in onze neuzen peuteren en een bullenbakkengevecht houden

…of stilstaan en aan onze kont krabben like there’s no tomorrow. “Ja, mooie billen hè?! Jammer dat ik schurft heb…”

…of plotseling alleen ons hoofd draaien, een psycho glimlach opzetten á la Chucky en zachtjes en beheerst antwoorden: “Mijn mama vindt mij ook heel mooi. Dankjewel”, om daarna Robot style weg te lopen. Als we dan nog niet in lachen zijn uitgebarsten, uiteraard.

daten

Of…

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik kan niet wachten.


Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Laura stopt met roken: dag 7

Redacteur Laura stopt met roken en bezorgt jullie een hoop leedvermaak.