Laura stopt met roken: dag 7

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-01-09 21:28:49 9 januari 2018   |   Geschreven door:

Laura stopt met roken: dag 7

Redacteur Laura stopt met roken en bezorgt jullie een hoop leedvermaak.

De eerste mijlpaal. Ik ben vandaag precies een week gestopt met roken. Of eigenlijk, sinds een week rook ik niet. Dit heb ik geleerd, ik moet zeggen dat ik niet rook. Dus, hoe was mijn week als niet-roker?

De eerste paar dagen stelden niet zo veel voor, ik had het eigenlijk te druk om aan roken te denken en voelde dus geen verleiding. Tot vrijdag, toen had ik me toch zin in een sigaret! Maar eigenlijk was vrijdag de enige dag dat ik het echt moeilijk had.

Ik heb het mezelf ook makkelijk gemaakt. Tot gisteravond heb ik me niet op plaatsen begeven waar gerookt werd of het naar rook rook. Ik ging zaterdagavond uit met een niet-rokende vriendin en heb nauwelijks aan roken gedacht. Gisteravond moest ik er dan toch aan geloven, mijn moeder kwam langs en moest toch even naar buiten om te roken. Ook vanavond ging ik eten bij een rokende vriendin. Wat stonk het ineens in haar huis! Dit rook ik normaal nooit zo heftig.

Medelijden met rokers
Toch hebben deze verleidingen er niet voor gezorgd dat ik van mijn geloof afviel. Ik denk dat het echt heeft geholpen dat ik pas na bijna een week met roken in aanraking kwam. Ik ben er al enigszins aan gewend om niet te roken. Daarnaast heeft het leven als niet-roker mij verschillende inzichten gegeven. We hebben bijvoorbeeld nooit medelijden met rokers, maar eigenlijk is het verslaafd zijn aan roken heel vervelend.

Vanaf nu denk ik dus over rokers: "wat vervelend voor je dat je rookt". Het is voor rokers, misschien dus ook voor jou, vervelend om ervan afhankelijk te zijn. Ik kan dus blij zijn dat ik die kwelling niet meer hoef te beleven.

Nieuwe kaasschaafmolen
Een ander inzicht, ik heb heel veel geld uitgegeven aan sigaretten. Ik heb dus door een week niet-roker te zijn, al aardig wat bespaard. Hiervan heb ik mezelf getrakteerd op een nieuwe blikopener en een parmezaanse kaasschaafmolen. Ja, hier werd ik oprecht blij van. Maar, wat nou als ik nooit had gerookt?! Dan had ik een compleet nieuwe keuken kunnen kopen... Oke, ik heb een huurhuis, maar toch. Ik ga dus zeker het geld bijhouden dat ik bespaar door niet te roken, en mezelf over een maand op iets leuks trakteren!

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Kom uit je winterdip met deze stralende tips

Je haalt de zon makkelijker in huis dan je denkt