Laura stopt met roken: dag 5

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-01-06 17:52:30 6 januari 2018   |   Geschreven door:

Laura stopt met roken: dag 5

Redacteur Laura stopt met roken en bezorgt jullie een hoop leedvermaak

Oke, nu komt de echte challenge: het weekend. Gisteren was het al vrijdagavond en had ik me toch zin in een sigaretje bij mijn wijntje. Ik was alleen en dacht “Ik kan dat best stiekem doen”. Niemand die het ziet, niemand die het door heeft. En ja, wat maakt dat ene sigaretje nou nog uit? De nicotine is al uit mijn lijf en ik rook er dan dus maar één.

Maar, ik heb het niet gedaan. Ik had nog dat ene pakje in mijn la liggen, dus de verleiding was groot, maar niet groot genoeg. Ik had wel stiekem in mijn eentje kunnen gaan roken, maar serieus, wat schiet ik daarmee op? Waarschijnlijk is die ene niet eens echt lekker, want ik heb al een paar dagen niet meer gerookt. Ik kan me herinneren van eerdere stoppogingen dat de eerste sigaret eigenlijk best vies was. Misschien komt dat doordat sigaretten ook gewoon vies zijn. En stinken.

Als ik het in mijn eentje, stiekem, toch had gedaan, was het niet eens een gezelligheidspeukje geweest. Er was niet eens iemand anders die aan het roken was, waardoor ik er ook zin in zou krijgen. Dus, het eerste échte obstakel heb ik overwonnen. Vanavond ga ik weer wijn drinken, maar gelukkig met een niet-rokende vriendin. Jullie horen van me!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zeiken op Zondag: Boef

Rapper Boef heeft iets stouts gezegd en wordt aan de schandpaal genageld. Is dat terecht?