Laura stopt met roken: dag 2

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-01-03 19:40:26 3 januari 2018   |   Geschreven door:

Laura stopt met roken: dag 2

Redacteur Laura stopt met roken en bezorgt jullie een hoop leedvermaak

Jaja, ik heb nog steeds niet gerookt. Dit niet roken bevalt me tot nu toe best prima. Ik heb giga veel tijd over, vooral in de ochtend. Dus kan ik later opstaan, yay!

Om mezelf te motiveren, heb ik drie stoppen met roken-apps gedownload. Die vertellen mij dan hoe lang ik gestopt ben, hoe veel geld ik bespaard heb en hoe veel langer ik ga leven. Hoewel ik dat laatste niet echt geloof, maar het is wel leuk. Daarnaast heb ik het risico op een plotse hartdood al verlaagd, heb ik minder dan de helft aan nicotine in mijn lijf en heb ik al bijna mijn smaak en reuk terug - ik wist niet dat ik die kwijt was, maar toch.

Dat het vandaag zo makkelijk ging, telt eigenlijk niet helemaal. Ik was namelijk een beetje grieperig en dan zijn sigaretten toch al niet zo lekker. Het stoppen was dus bijna meer een excuus om niet te hoeven roken. Want ja, als ik ziek ben, rook ik meestal alsnog. Terwijl dat echt naar is. Allen Carr, van dat boek, zegt dat dat komt doordat we gehersenspoeld zijn door de tabaksindustrie.

Allen Carr, de niet-rokengoeroe
Maar Allen Carr zegt wel meer. Ik ben nu op pagina 45 van zijn boek, maar het is alleen maar herhaling. Ik denk dat hij al een keer of twintig heeft gezegd dat hij vroeger 100 sigaretten per dag rookte. Oké dat is wel echt veel, maar inmiddels weet ik dat wel. Ik ben heel benieuwd naar de clue van zijn verhaal en of ik, zodra ik het boek uit heb, ook per direct niet meer wil roken.

Aangezien ik nu vet veel tijd over heb, ga ik nu eerst taartjes bakken. Dit niet-roken maakt mij nog dik...

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Waarom je oude kleding beter niet kunt doneren

En vooral wat je er dan wél mee kan doen