Laura stopt met roken: dag 1

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-01-02 20:10:02 2 januari 2018   |   Geschreven door:

Laura stopt met roken: dag 1

Redacteur Laura stopt met roken en bezorgt jullie een hoop leedvermaak.

Nou, dat was het dan. Vanmorgen blies ik mijn laatste stoom uit en stopte ik met roken. Er zit inmiddels bijna een dag op en ik moet zeggen, ik ben positief. 

Vanmorgen was het alleen een beetje gek toen ik van de metro naar kantoor moest lopen. Dit is precies zo'n moment waarop ik normaal een sigaretje opsteek uit verveling. Maar, dit deed ik niet. Overwinning nummer één. Verder was vandaag mijn eerste stagedag, dus overdag had ik eigenlijk afleiding genoeg. Ik denk dat ik normaal gesproken ook niet had gerookt, tot 18 uur dan tenminste.

Vergeten dat ik gestopt ben
Wat wel gek was, was dat ik soms vergat dat ik gestopt was. Rond 18.30 uur dacht ik: "oh straks kan ik weer roken, want dan ben ik klaar met werken". Maar dat was natuurlijk niet zo... En net, schoof ik mijn hartige taart in de oven en dacht ik hetzelfde. Het is dus zo'n gewoonte geworden, dat je gewoon bijna automatisch een sigaret opsteekt.

Gelukkig liggen ze nu niet meer binnen handbereik en zal die neiging dus niet zo snel werkelijkheid worden. Ik ben wel een gigasukkel, want heb uit gewoonte te veel sigaretten gekocht voor oud en nieuw (toen ik nog wel mocht roken). Ik heb dus nu een volledig pakje in een la liggen. Doordat hij nog dicht is, kom ik niet heel snel in de verleiding, maar toch.. Suf.

Zelfhulpboek
Een vriendin tipte me trouwens een boek van Allen Carr, The easy way tot stop smoking. Een onwijs zelfhulpboek van een man die zichzelf nogal geweldig vindt, blijkt uit de inleiding. Toch ga ik het gewoon lezen, want wat heb ik te verliezen? Het schijnt dat je na het lezen van dit boek je "verlost" voelt van het roken. Yeah right.

Nu ga ik mijn eerste rookvrije avond tegemoet, ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn. Normaal zit ik toch wel een paar keer per avond bij het raam te paffen...

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Wat als jongeren het vervelende gedrag van 65+ers zouden overnemen?

Altijd en overal ongegeneerd voordringen, heerlijk