Ben jij ook zo Trumpmoe?

  Leesduur 4 min   |   Plaats reactie

  2018-02-24 08:22:15 24 february 2018   |   Geschreven door:

Ben jij ook zo Trumpmoe?

Elke keer als Trump iets zegt, wordt dit breed uitgemeten in het nieuws. Ben jij ook compleet Trumpmoe?

Al sinds de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2016 is alles wat Donald John Trump doet groot nieuws. Voordat hij president werd, was hij ondernemer en reality-ster. Ik moet toegeven dat deze omschakeling opmerkelijk is. Maar waarom is hij na een jaar nog steeds elke week wereldnieuws?

Overal
De weken na Trumps overwinning ging het nergens anders meer over. Niet alleen in Amerika maar ook bij ons in Nederland. Het NOS journaal, De Wereld Draait Door, RTL Nieuws, het nieuws over Trump was overal. Om The Donald te ontwijken moest je verblijven in een vallei in Kazachstan zonder televisie- of internetverbinding. Veel mensen zien de president van de Verenigde Staten als machtigste persoon op aarde, logisch dat mensen het daar even over willen hebben. Vooral na een aantal vreemde beloftes die hij tijdens zijn campagne deed. Iedereen herinnert zich nog de muur die met Mexicaans geld gerealiseerd zou moeten worden.

Elke scheet
Dat Trump veel besproken zou worden, is voor mij geen verrassing. Wat me wel verbaast is dat het nu nog steeds over Trump gaat. Hij is al een jaar president en mensen schijnen zich nog steeds te verbazen over dit specifieke gegeven. Ieder feitje en elke tweet die met Trump te maken heeft, wordt geanalyseerd. Zo gaat het al sinds Trump überhaupt kans begon te maken op het winnen van de verkiezing.

DWDD
Gisteren keken mijn ouders De Wereld Draait Door terwijl ik me aan de eettafel zat te focussen op het niet kijken van De Wereld Draait Door. Hoe zeer ik me ook concentreerde, merkte ik op dat het wéér over Trump ging. Twan Huys wilde even stil staan bij een wilde roddel over Trump, die zou namelijk een affaire hebben gehad met een medewerkster van het Witte Huis. Twans enige aanwijzing dat dit echt waar is, was dat hij op televisie er iets over gehoord had. Micheal Wolff suggereerde deze roddel omdat hij hier in zijn boek subtiel naar verwijst. Op de logische vraag 'Is dit niet slechts een goedkope verkooptruc?', wist Twan Huys geen duidelijk antwoord te geven. Hij draaide er een beetje ongemakkelijk omheen, waarna hij nog meer roddels over Trump begon te verspreiden als legitimatie voor de eerste roddel.

Shutdown
Nog iets dat mij opvalt: slecht nieuws en Trump gaan hand in hand. Ik geef toe: hij zegt een hoop domme dingen. Maar wat mij stoort is dat hij altijd wordt afgeschilderd als de duivel. Ieder kansje om hem negatief neer te zetten wordt met beide handen wordt aangegrepen. Iedere kleine verspreking komt op televisie en draagt een conclusie over zijn IQ met zich mee. Hij is altijd de boosdoener. De shutdown van de Amerikaanse federale overheid van een paar weken terug, was 100% aan Trump te danken volgens velen.

Groep acht musical
Ik ben geen Trump fan, ik denk dat er heel veel mensen meer geschikt zijn als president. Alleen word ik van het moord-en-brand-geschreeuw een beetje doof. Ik ben geen Trump-aanhanger. Van mij mag hij morgen zijn ontslag indienen bij het Witte Huis. Waar ik moe van word, is de onuitputbare nieuwsfabriek die Trump als grondstof gebruikt. Hij zegt soms gekke dingen maar onze tijd en aandacht gaan daar niets aan veranderen. Er is zoveel moois in de wereld waar we onze aandacht op kunnen vestigen. Ga naar een museum, bos of desnoods de groep acht musical
van je zusje. Laat die Trump lekker twitteren.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zeiken op Zondag: Olympische Winterspelen.

Van Yvo mag het wel wat minder met dat mediacircus rondom de Winterspelen