Het complete Hollywoodcliché dossier #4: niets kan tippen aan Coachella Festival

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-05-06 12:42:00 6 may 2018   |   Geschreven door:

Het complete Hollywoodcliché dossier #4: niets kan tippen aan Coachella Festival

Instagram leek wel te zijn overgenomen door het festival...

Coachella. Beychella. Ik weet even niet meer hoe we het nu moeten noemen. Maar we weten allemaal waar ik het over heb! Het muziekfestival in de Coachella vallei, middenin de Coloradowoestijn bij Palm Springs. De enige plek waar een bikini de hele dag doorgaat voor een outfit. Waar jong, oud, man en vrouw in mesh en netpanty’s te spotten zijn. En waar 100.000 mensen rustig uren wachten op het spektakel dat Beyoncé heet. En bigger is always better, right?

Hollywoodcliché #4: niets kan tippen aan Coachella Festival

1. Het art gedeelte van Art and Music Festival. Genoeg mogelijkheden voor Instaworthy foto's.
1. Het art gedeelte van Art and Music Festival. Genoeg mogelijkheden voor Instaworthy foto's.

Laat ik om te beginnen duidelijk maken dat het enórm helpt dat de zon schijnt. Ik ben en blijf een Nederlander. Natuurlijk brengt dit ook een aantal praktischere problemen met zich mee (lees: continue zonnebrand SPF50 smeren en een hoed dragen tegen een zonnesteek. De struggle is echt real). Maar al met al mag een mens niet klagen als hij zich geen zorgen hoeft te maken of die hete (en zware) kaplaarzen nodig zullen zijn en je zeker weet dat je leuke outfit niet overschaduwt zal worden door een pimpelpaarse HEMA poncho.

Beschermd tegen zon en stof
Beschermd tegen zon en stof

En het feit dat in drie dagen The Weeknd, Eminem én Queen Bey op een paar meter afstand een anderhalf tot twee uur durend optreden staan te geven, is zonder twijfel uniek. En ja, N.E.R.D., Coldplay, Snoop Dogg en Sean Paul hebben allemaal op Lowlands gestaan, maar nooit tegelijk.

Maar… En nu kom ik met een hele grote ‘maar’. Het. Is. En. Blijft. Gewoon. Een. Festival. Jongens. Nu ben ik ook geen fangirl-persoon of iemand die heel snel ergens van onder de indruk is (is het zo obvious?). Dus, wat dat betreft ben ik wellicht niet de makkelijkste prooi. Maar, als je goed kijkt, zijn er meer overeenkomsten met Lowlands dan je denkt.

Watermeloenen tegen de dorst
Watermeloenen tegen de dorst

Coachella is dan wel twee keer zo groot, er komen ook zeker twee keer zoveel mensen, het is er altijd mooi weer, het is er het hele weekend ontiegelijk schoon (HOE. DAN.) en mensen trekken letterlijk álles uit de kast om er tiptop uit te zien. En daar kunnen we allemaal nog een puntje aan zuigen. Maar, je zit ook gewoon op de grond je hotdog naar binnen te werken, na twee dagen proberen vooraan te staan bij je favoriete acts zijn je voeten en knieën ook hier al naar de gallemiezen en laten we het vooral niet hebben over wat weinig slaap met sommige mensen doet.

De foodcourt op dag twee. SCHOON.
De foodcourt op dag twee. SCHOON.

En, net zoals op Lowlands, zijn stiekem de kleine tenten, waar je nieuwe ontdekkingen doet, toch het allerleukst.

Verdict: Onwaar, honey. En Coachella kost je een shit ton meer.

Zes uur voor Beyoncé. Nog vier optredens te gaan. En de Beyhive staat_zit al klaar.
Zes uur voor Beyoncé. Nog vier optredens te gaan. En de Beyhive staat zit al klaar.
Worth it, though

Worth it, though

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Deze types kom je op elk festival tegen

Sowieso spot jij ze allemaal deze zomer!