Het complete Hollywoodcliché dossier #3: Hollywood is de hoofdstad van ellebogenwerk

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-04-07 09:16:40 7 april 2018   |   Geschreven door:

Het complete Hollywoodcliché dossier #3: Hollywood is de hoofdstad van ellebogenwerk

Steekt iedereen in Hollywood elkaar de ogen uit?

Ik trap ‘m gewoon meteen in: het is waar dat een groot deel van de mensen in LA in de film zit, iemand kent die in de film zit of er momenteel alles aan doet om er te komen. Een Uber-chauffeur die net een pilot heeft gepitcht bij Warner Brothers, een barman die tijdens zijn dienst iets te druk is met zijn telefoon, omdat zijn nieuwe headshots binnen zijn, you name it. Dus, dat moet er wel hard aan toe gaan, toch?

Hollywoodcliché 3: Hollywood is de hoofdstad van ellebogenwerk, want iedereen wil hetzelfde.

Veel mensen die horen dat ik hier zit, zuchten “Pfoe, echt een harde stad hè?”. En ik heb de neiging om dan te zeggen dat ik het daar absoluut niet mee eens ben. Maar, is er veel concurrentie? Ja. Wordt er te alle tijden het beste van je verwacht? Ja. En gaan mensen ervan uit dat je levert? Absoluut. De feiten liegen niet, maar dat wil niet zeggen dat het er per definitie gemeen aan toe gaat.

Paneldiscussie documentaire
Paneldiscussie documentaire

Van alle mensen die ik hier heb ontmoet of benaderd staat de teller van mensen die niet bereid waren te helpen op 0. Sterker nog, van alle mensen met wie ik uiteindelijk heb afgesproken, zijn de mensen die het na verloop van tijd laten afweten nog maar op één hand te tellen.
En ik geloof dat het leven van een acteur of cabaretier hier enorm zwaar kan zijn, omdat je je dag in dag uit moet verkopen, met moordende concurrentie. Maar het leven achter de camera? So far so good.

Grote vraagtekens
De moeilijkste stap is misschien wel het van je af laten glijden wat andere mensen er allemaal van vinden. En met andere mensen bedoel ik vooral de mensen die met grote vraagtekens boven hun hoofd reageren op je plannen in LA (a.k.a. mensen aan de andere kant van de oceaan). Je bent in mindere mate bezig met de mening van mensen hier, want eerlijk, die zijn niet anders gewend. Dat blijkt wel uit het feit dat je op elke hoek van de straat – letterlijk – een mede-filmmaker tegen het lijf kunt lopen.

Die dag dat ik op de bus stond te wachten, verbaal werd aangevallen door een zwerver, maar werd gered door een andere wachtende, die ook documentaires bleek te maken, is het voorbeeld. We schreven elkaars contactgegevens op, deelden diezelfde dag nog online ons recente werk met elkaar en zaten een week later aan de koffie warstories uit te wisselen. Dat je in zo’n korte tijd misschien geen BFF’s maakt, is weer een heel ander verhaal.

Verdict: Wat mij betreft onwaar. Maar jullie horen van me als dat verandert.

BIO:
Documentairemaker, TV-regisseur en filmlover L. houdt zich de komende maanden op in het hart van de film: Hollywood. Een favoriet voor werk en plezier en go-to relaxadres. In deze serie ontkracht óf bevestigt ze voor Check Dit FF de clichés van de City of Angels.

LA view
LA view

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zeiken op Zondag: Kindgerichtheid

Als volwassene is een dagje uit een lijdensweg. Álles is gericht op kinderen en Yvo ergert zich daar groen en geel aan.