Het complete Hollywoodcliché dossier #1: De Oscars zijn fantastisch

  Leesduur 3 min   |   1 reactie

  2018-03-08 07:04:04 8 march 2018   |   Geschreven door:

Het complete Hollywoodcliché dossier #1: De Oscars zijn fantastisch

Met mijn neus in de boter

Documentaire regisseur, TV-maker en filmlover L. houdt zich de komende maanden op in het hart van de film: Hollywood. Een favoriet voor werk en plezier en go-to relaxadres. In deze serie ontkracht óf bevestigt ze voor Check dit FF de clichés van de City of Angels.

Hollywood Cliché #1: De Oscars zijn fantastisch.

De Oscars. Het toonbeeld van alles Hollywood. The Good, The Bad & The Weinstein. En ik viel er middenin. Nog in de kreukels van het vliegtuig had ik het weekend als een kip zonder kop de stad doorkruist. Gelukkig had ik na vele verkleedpartijen een Oscarwaardige outfit gescoord. Want, ik ging dan wel niet naar hét event, maar ook op één van de vele viewing party’s kun je qua outfit geen flater slaan. En op een locatie op zo’n 15 minuten lopen van het Dolby Theater zat ik toch basically om de hoek van het grote filmspektakel.

Met de benenwagen naar het Dolby Theater
Omdat ik ’s middags aan mijn Uber had gevraagd hoeveel extra tijd ik ‘savonds moest rekenen voor de trip van Koreatown naar Hollywood en hij had geantwoord met “Oh boy, I always avoid that area around this time of year”, was ik een uur te vroeg. Maar, alle omleidingsborden, verkeersagenten en voorbijrazende zwarte, geblindeerde SUV’s hadden me geïntrigeerd. Dus, gebruikte ik die tijd om – toen nog op mijn platte back-up shoes – die anderhalve kilometer naar het Dolby Theater af te leggen.

Op een normale dag bevindt de meute op Highland Avenue zich namelijk in hun auto, maar dit was voor de sterren ook de snelste weg om op tijd op de rode loper te staan. Dus, kon je er nu, als niet All-Access-pashouder, alleen te voet in. Hoe leger de weg, hoe voller de stoep. Maar naarmate ik dichterbij kwam bekroop de twijfel me, omdat ik besefte dat ik hier net als vele anderen alleen liep om stiekem een glimp van het Oscargedruis op te vangen.

I just LOVE them!
Mijn nieuwsgierigheid overwon - yet again. Alleen bleek uiteindelijk het laatste stuk alsnog afgezet (en blokkeerden ook de trailers voor de pers het zicht), dus maakten ik en mijn persoonlijke overwinning een rechtsomkeert. Gelukkig heb ik onderweg kunnen genieten van een aantal religieuze fanatici die de sterren in hun auto probeerden bij te brengen dat je toch vooral niet te vol van jezelf moet zijn, maar van Jezus. En een paar toegewijde Angelenos die enthousiast naar alle passerende Escalades zwaaiden en afsloten met “I just love them”, ik: “Who?”, “Actors of course!”.

De Academy Awards ceremonie zelf is me niet meer zo nieuw. Sinds 2013 zit ik namelijk elk jaar om 02:30u ‘s nachts in mijn pyjama op de bank te kijken. Maar, de magie is er nog altijd niet af en elk jaar is er wel weer een ander nieuwtje of controverse die de overhand heeft. Als het niet vanwege een nominatie (of snub) is, dan is het wel politiek of, zoals dit jaar, een beweging binnen de industrie.

Om dat nu in een ruimte vol klappende en joelende Amerikaanse “Industry People” keer op keer aan bod te zien komen, was fascinerend en deed mijn feministisch hart gloeien. Om je de grootste spoilers te besparen, kun je die momenten het beste zelf terugkijken (zoals hier). Maar hier alvast twee van mijn favoriete momenten van de avond:

En check vooral dit FF.

Verdict: Absoluut waar. Niet per se meer omdat ik er nu dichterbij was. Maar, vraag me dat nog eens als ik ooit in de zaal zit.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Dit Check jij dit weekend FF

Check dit FF zocht uit waar dat feestje dit weekend is