Deze zes types kom je tegen tijdens het Sinterklaasspel

  Leesduur min   |   Plaats reactie

  2017-12-05 06:00:33 5 december 2017   |   Geschreven door:

Deze zes types kom je tegen tijdens het Sinterklaasspel

Wie komen er alle jaren...

Een Sinterklaasspel spelen lijkt de perfecte oplossing voor een vredige Sinterklaasavond. Geen flauwe gedichten, geen surprisestress… Gewoon een leuke avond met familie of vrienden. Behalve wanneer deze personen meespelen:

Die persoon met te saaie, te praktische cadeaus
De onuitgesproken bedoeling van het Sinterklaasspel is om gezamenlijk te giebelen om gekke cadeaus. Toch heb je altijd die vriend of oom die in de Action voor het gangpad met kantoorartikelen heeft gekozen. “Want van pennen kan je er nooit genoeg hebben”, en een nietmachine had vast nog niemand.

Die persoon met de iets te gekke, iets te kinky cadeaus
Ja, er bestaat ook zoiets als té gek. Waarschijnlijk vindt de persoon die de fidgetspinner-buttplug kocht dit zelf een hilarische vondst. Maar vindt die vriend die vanavond een goede indruk wilde maken op zijn nieuwe vriendin dat ook? Of tante Mien van zeventig? Ongemakkelijkheid verzekerd.

Die persoon die over lijken gaat om te winnen
Waarom zal hij of zij zelf waarschijnlijk ook niet weten, maar die badeend met cowboyhoed moet en zal mee naar huis. Regels worden aan de laars gelapt, familieruzies ontstaan en vriendschappen sneuvelen, maar wat maakt het uit? Zolang je aan het einde van de avond maar de beste en de meeste Xenos-rommel hebt.

Die persoon die de regels nauwlettend in de gaten houdt
Waarschijnlijk is dit de persoon die het spel heeft meegebracht, daardoor tijd heeft gehad om de spelregels aandachtig door te lezen en nu de scheidsrechter is op wie niemand zat te wachten. “Nee, nee, je móet een kaart trekken! Onderhandelen mag pas na de laatste ronde! Je mag maximaal twee cadeaus ruilen, maximaal twee zei ik!”

Die persoon die de regels niet snapt of doet of hij ze niet snapt
Sinterklaasspellen zijn bedoeld voor de hele familie, en zijn dus niet moeilijk. Toch zijn er altijd mensen die erin slagen om het spel veel complexer te doen lijken dan het is. Soms zijn dat dezelfde fanatiekelingen van punt drie. Die “snapten gewoon even niet” dat “alle cadeaus ruilen met je buurman” dus echt alle cadeaus betekende: ook die badeend met cowboyhoed.

Die persoon die literally anything else had willen doen deze avond
“Oh, is het alweer mijn beurt? Ik zat niet op te letten. Zal ik anders even de banketstaaf in de oven leggen? Dit cadeaupapier kan ik ook wel alvast opruimen. Zit er eigenlijk een tijdslimiet aan dit spel? Iemand zin om een biertje te doen in de stad zo?”

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Ben jij ook een extraverte introvert?

Je kunt zowel extraverte als introverte eigenschappen hebben