Deze vijf dingen moet je niet tegen je vriendin zeggen als ze ongesteld is

  Leesduur 3 min   |   1 reactie

  2017-06-14 14:15:03 14 juni 2017   |   Geschreven door:

Deze vijf dingen moet je niet tegen je vriendin zeggen als ze ongesteld is

We. menen. het.

Zullen mannen ooit begrijpen hoe het als vrouw is om ongesteld te worden? Waarschijnlijk niet. Dus mannen, laat dit artikel je helpen, want het generatie op generatie doorgeven van de juiste omgangsnormen betreffende ongestelde vrouwen blijkt nog steeds niet helemaal te lukken. Vandaag vertellen we je daarom graag wat je vooral NIET tegen je vriendin moet zeggen als ze ongesteld is.

1. ‘Stel je niet zo aan.’
Pfff oké, laten we maar meteen met de ergste beginnen. Mag het inmiddels duidelijk zijn dat vrouwen een hogere pijngrens hebben dan mannen? Geloof ons, wij stellen ons niet aan en strijden juist dapper voort in ons dagelijks leven. Benieuwd hoe mannen zich aanstellen als ze een scheutje van de pijn ervaren waar wij mee te dealen hebben? Kijk dan even onderstaand filmpje.

2. ‘Doe even rustig.’
Emoties lopen soms hoog op in relaties. En ja, we geven het toe, we ervaren alles nog wat intenser als het de tijd van de maand is. Can you blame us? Leef jij maar eens met een stekende pijn in je baarmoeder, terwijl je normaal probeert te functioneren. Dat is lastig. Zeg dus nooit, nóóit, dat we even rustig moeten doen. OKE?!

3. ‘Ga je dat echt allemaal opeten?’
Kijk, wij worden er ook niet heel gelukkig van dat we ons opgeblazen en zwanger voelen als we ongesteld zijn. Maar, begrijp nou toch eens dat dit HET excuus is voor ons om een week alles te eten wat los en vast zit. En oh oh mannen… denk even na over de gevolgen van deze zin. Seks? Dacht het niet.

4. ‘Ben je ongesteld ofzo?’
Uhm, JA! Ben je soms uit op ruzie? Als je dit zegt heb je gegarandeerd de poppen aan het dansen. Oh, en je slaapt op de bank vanavond.

5. ‘Ik begrijp helemaal wat je doormaakt.’
No you don’t. Echt, vriendjes, we stellen het op prijs dat je je probeert in te leven en ons wil steunen. Maar zeg nooit dat je ons begrijpt, want vrouwen staan er helaas echt alleen (en dus wel allemaal met elkaar) voor als het aankomt op de hel die ongesteldheid heet. Probeer het dus niet te sugar coaten, maar zeg gewoon dat het inderdaad allemaal heel kut is en laat ons die paar dagen even lekker zwelgen in het zelfmedelijden.

Wat je dan WEL moet zeggen? Je leest het HIER.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Check dìt FF: de beste ijssalons van Nederland

IJs hoort gewoon bij de zomer, maar je hebt natuurlijk altijd weer ijs bóven ijs!