De women-only-sportschool moet sterven

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2018-02-09 09:58:15 9 february 2018   |   Geschreven door:

De women-only-sportschool moet sterven

Sophies geliefde vetjes en zijzelf vonden het hoog tijd worden om voor de honderdste keer een fitter lijf te creëren. Lees hier hoe dit ging.

Net als heel Nederland besloot ik weer eens naar de sportschool te gaan. De meest afgezaagde en treurige bedoening ooit, vind ik althans. Ik begrijp gewoon NIET wat mensen zo leuk vinden aan jezelf de kolere in rennen op een loopband. Of tijdens krachttraining naar het woest vertrokken gezicht van je buurman of -vrouw kijken, dat eruit ziet alsof er een orgasme op gang komt.

Tijdens mijn studententijd heb ik gevoetbald. Fantastisch. Ik ben geen prototype van de snelle, atletische spits. Meer het soort ik-beuk-je-door-midden soort verdediger. Hier kon ik mijn ei in kwijt, ik deed zowaar iets aan mijn belabberde conditie en maakte vrienden. Maar helaas kwam in regelmatig trainen de klad, werd ik basisspeler op de bank en besloot ik te stoppen na zes jaar. On to the next one.

Mannen vs. Vrouwen
‘De Sportschool’ bleek een veilige (dacht ik) en relatief simpele manier om weer iets aan lichaamsbeweging te doen.  Lange tijd heb ik gedacht dat het stuk fietsen van en naar mijn werk voldoende zou zijn om mijn licht bourgondische lijf op peil te houden, maar helaas. Om mijzelf geen smoesjes meer voor te houden, sleepte ik mezelf met frisse tegenzin naar de sportschool die vlak bij werk in de buurt zit, En wat bleek; de sportschool was ook nog eens alleen voor vrouwen! Want de verhalen van groepjes jongemannen die zich massaal verzamelen rondom één apparaat, om vervolgens toe te kijken hoe hun vriend zich inspant en de rest nog net niet staat te applaudisseren, kennen we allemaal. Of mannen die je–als vrouw zijnde- staan aan te gapen terwijl je een oefening uitvoert waarbij billen en benen nét iets verder dan sociaal geoorloofd gespreid worden, no thanks. Het allerergste is misschien nog wel mannen die oerkreten uitstoten bij het doen van een ‘Joost-mag-weten-wat-voor-oefening’. Dus een gym puur gericht op vrouwen, dat leek mij wel wat. En daarbij, alleen maar vrouwenzweet. Dat ruikt echt anders. Trust me. Net toen ik dacht dat het niet beter kon..

Fitgirls
Ik had gedacht dit varkentje wel even te wassen door één á twee keer per week naar die sportschool te gaan en zo binnen no-time fit zijn. Oh, how I was wrong. In deze sportschool liepen vrouwen die zo op de cover van een willekeurig fitnessblad konden staan. Die blijkbaar al jarenlang kei- en keihard trainde voor een booty waar je u tegen zegt. En ik waggelde rond als een uit de kluiten gewassen aardappel in een te strakke legging. Deze vrouwen keken zowaar nóg zelfverzekerder dan mannen wanneer zij een deadlift van 100 kilo uitvoeren.

Nou goed, ik dus sporten. Loop ik daar wat squats te doen met pak-‘m-beet tien kilo op een stang in mijn nek, zie ik vrouwen zich echt cómpleet uit de naad werken. Ik voelde de druk op mijn schouders toenemen, en besloot een tandje bij te zetten. ‘Kom op Sophie, laat je verdomme niet kennen’, ging door mijn hoofd. Dus gooide ik nog zo’n tien kilo bovenop die stang en maakte de oefening af. Nailed it.

Deceptie
Eenmaal thuis aangekomen met een normale hartslag, kreeg ik een ingeving. Eigenlijk vond ik zo’n sportschool gericht op alleen vrouwen helemaal niet zoveel chiller. Waar ik (en waarschijnlijk andere vrouwen ook) in een sportschool voor ladies only mee geconfronteerd worden, is dat het lichaam van een ander altijd strak, strakker, strakst is! De vele, véle spiegels hielpen hier ook niet echt bij. Waarschijnlijk heb ik toch een soort schaamte over mijn eigen kunnen zodra ik naast een vrouw sta die zoveel sterker en gespierder is dan ik, die ik niet heb met mannen.
Volgende keer toch maar weer naast een hijgende man gaan staan, beter voor mijn gemoedstoestand.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Carnavalskrakers die je moet kennen – Limburg

Ervaren carnavalsvierder Yvo deelt zijn kennis! In dit artikel kun je de grootste Limburgse Vasteloavendhits uit je hoofd leren.