China doe toch niet zo zuur met je Songfestival censuur

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2018-05-15 17:18:42 15 may 2018   |   Geschreven door:

China doe toch niet zo zuur met je Songfestival censuur

China maakte er op eigen houtje een "gekuist" songfestival van

Vorige week, toen we alleen nog konden drómen dat het Eurovision Songfestival werd gewonnen door een zangeres met twee Minni Mouse knotjes op haar hoofd en een catchy kippenlied, kreeg China straf van de European Broadcasting Union. De organisator van het songfestival verbood het land om de finale op 12 mei uit te zenden, omdat China bij de eerste halve finale de optredens van Ierland en Albanië eruit had geknipt. Reden? De optredens zouden aanstootgevend zijn door de verbeelding van homoseksualiteit (Ierland) en een paar tatoeages van de bandleden (Albanië). Ook werden regenboogvlaggen geblurd. Ineens kreeg ik een flashback naar Jerry Springer waar ik van mijn moeder nooit naar mocht kijken, maar het stiekem toch deed.

In deze hyper Amerikaanse ultimate guilty pleasure van de ‘90ies waar koppels met stoelen gingen smijten omdat de man was vreemdgegaan met de zus van de vrouw terwijl de vrouw het met de zoon van de buurman deed in de jacuzzi en het dochtertje van twee boven lag te slapen, werden woorden als “fuck” en “bitch” steevast gebliept. Dat vond ik toén al paternalistische nonsens (ik was acht, maar toch), alleen Jerry S. was tenminste wel écht ordinair. Het songfestival is er een kinderboerderij bij. De inspanningen van de Chinese editor om ‘het volk’ te onthouden van romantische mannenliefde en een beetje lijfinkt, hadden daarom echt beter kunnen worden besteed. Als ik in China woonde en homo was, zou ik nu expres overdreven klef doen in de plaatselijke noodle bar en mijn hele lijf onder tatoeëren. Al zou ik dan weer het risico om opgesloten en gemarteld te worden. Arme Chinezen.

Houd je vast, hier komt het wereldschokkende optreden van Ierland

Een wereld zonder Temptation
Niet alleen in China bepaalt de staat wat je wel en niet online te zien krijgt, ook in onder andere Iran, Vietnam, Myanmar en Cuba vindt op grote schaal internetcensuur plaats. Stel je voor dat dit ook in Nederland het geval zou zijn en we het zonder Temptation Island, Ex on the Beach, Hans Teeuwen, Lucky TV en Geer en Goor moesten stellen. Dat we alleen nog maar naar ‘Blauw Bloed’ en ‘Ik hou van Holland’ mochten kijken waarin de deelnemers wijde coltruien zouden dragen en geen make-up. Dat we opperbraverik Art Rooijakkers naar het songfestival zouden sturen onder het mom van “zingen ken die niet, maar hij hep in ieder geval een zijscheiding en niet van die opzichtige plakplaatjes.” Niet. te. doen.

Arme Chinezen. Hopelijk hebben zij ook een soort Jerry Springer waar ze stiekem toch naar kijken, ookal mag het niet van de staat. Fuck yeah.

Bliep.

Ben je klaar voor de censuurwaardige tattoos?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Betalen met je privacy is stiekem gewoon heel fijn

... want we snappen allemaal wel dat gratis niet bestaat