Zes landen waar je naartoe kunt vluchten als het in Nederland te heet onder je voeten wordt

  Leesduur 4 min   |   Plaats reactie

  2017-06-22 06:01:30 22 juni 2017   |   Geschreven door:

Zes landen waar je naartoe kunt vluchten als het in Nederland te heet onder je voeten wordt

Ga je voor Maple Syrup, Legoland of een enkeltje Tromsø?

De kabinetsformatie dreigt compleet vast te lopen. Laten we eerlijk zijn: het zou een godswonder zijn als we überhaupt ooit nog een regering krijgen. En stel dát het lukt een nieuw kabinet te vormen, wie staan er dan aan het roer? Welke coalitie er ook zal komen, we snappen het volkomen als het je allemaal te heet onder de voeten wordt en je naarstig op zoek bent naar een Plan B. Speciaal voor jou heeft Check dit FF een lijstje gemaakt met landen waar je naartoe kunt vluchten, mocht de poep daadwerkelijk de ventilator raken.

6. Canada
Mounties en maple syrup. Ijshockey en wijlen Leonard Cohen. Canada is zo’n beetje het slimste land ter wereld. Nergens ter wereld is het opleidingsniveau van de inwoners zo hoog. Ook heerst er in Canada een vrij los immigratiebeleid: wie aan de slag wil in het land is meer dan welkom. Waarom staat Canada dan niet hoger? Het is wel heel erg dichtbij Amerika en daarmee Donald Trump.

5. Denemarken
Vergeet Legoland, maar denk aan dat ene satirische LuckyTV filmpje dat asielzoekers naar Denemarken probeerde te lokken met de slogan: ‘It’s just like The Netherlands, only not here’. Dat klopt als een bus. Denemarken is welvarend en ligt aan zee. Het land heeft waddeneilanden en is zo plat als een dubbeltje. De taal heeft veel weg van het Nederlands en ook dit land scoort hoger op de gelukschaal dan Nederland. Bovendien is een enkele reis Groningen – Deense grens maar een paar uur met de auto, dus je kunt je achtergebleven familie makkelijk bezoeken.

4. Noorwegen
Scandinavië scoort hoog in dit lijstje en dat is niet voor niets: de Noordse landen zijn één van de meest stabiele en gelukkige ter wereld. Noorwegen is daar een exemplarisch voorbeeld van, want iedereen die in Noorwegen geboren wordt, is alvast miljonair. De slimme Noorse overheid heeft hun olie- en gasbaten namelijk niet meteen opgemaakt zoals we dat in Nederland hebben gedaan. Het overgrote deel van dit geld zit in een fonds. Deel de inhoud van dit fonds door het aantal inwoners en iedereen heeft recht op zo’n zeven miljoen dollar. Ze zoeken in Noorwegen vooral mensen met maatschappelijke beroepen die in de dunbevokte gebieden willen werken. Een enkeltje Tromsø zit er dus eerder in dan een enkeltje Oslo.

3. Costa Rica
¿Que pasa? Wat doet Costa Rica in dit lijstje? Nou, Costa Rica is het gelukkigste en meest stabiele land van Zuid- en Midden-Amerika. Het is er uiterst vredig omdat het één van de weinige landen ter wereld is dat zijn krijgsmacht totaal heeft afgeschaft. Tel daarbij de voortdurende economische groei en de altijd blauwe en zonnige hemel bij op, en je hebt het paradijs gevonden. Pak je rugzak, plemp er een zwembroek en zonnebrand in, en klaar ben je. Op naar de zon!

2. Finland
Daar is weer zo’n fantastisch Noord-Europees land. Finland, of zoals de Finnen zeggen: Suomi, is volgens allerlei onderzoeken het meest progressieve land ter wereld. Binnenkort start daar het allereerste experiment met het basisinkomen. Iedere inwoner van 18 jaar of ouder krijgt daar standaard elke maand duizend euro op zijn of haar rekening. Buiten financiële zekerheid, krijg je de prachtige natuur er gratis bij. Waarom staat Finland niet op één? Het ligt naast Rusland en met de huidige internationale spanningen is dat net iets te oncomfortabel.

1. Nieuw Zeeland
Het heeft alle voordelen van Australië: een aangenaam klimaat, kerstmis in de zomer, ruige natuur en relaxte inwoners. De nadelen van zijn grote buurman heeft Nieuw Zeeland niet. Het land ligt overal veel te ver vandaan om echt ergens door bedreigd te worden: geen terrorisme, geen oorlog en vanwege het lage bevolkingsaantal doen ze ook niet moeilijk met immigratie. Bovendien heeft Nieuw Zeeland een politiek klimaat dat startende (eco)ondernemers steunt. Als je ergens een mooi en nieuw vredig bestaan wilt opbouwen, doe dat dan in Nieuw Zeeland!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Deze date-obstakels kennen we allemaal

Want er is zoveel dat je eerste date net even een nare twist kan geven