Hier moet je niet heen van de zomer

  Leesduur 3 min   |   1 reactie

  2017-06-25 09:57:40 25 juni 2017   |   Geschreven door:

Hier moet je niet heen van de zomer

Want geloof ons, die plekken zijn er ook!

Wij zijn de moeilijkste niet en schrijven daarom graag over fantastische plekken op deze aardbol waar je ooit eens naartoe zou moeten. Maar laten we eerlijk zijn, niet iedere plek verdient een prijs voor ‘beste vakantieoord.’ En daarom lieve mensen, vertellen we jullie vandaag waar je deze zomer dus níét heen moet gaan. Want geloof ons, deze plekken bestaan ook.

1. Thailand
Samen met de rest van de Nederlandse adolescenten? Dacht het toch FF niet. Wel graag naar Azië? Doe eens gek, en ga naar Myanmar, Cambodja, Nepal, Mongolië of Zuid-Korea. De wereld heeft zo veel te bieden. Loop niet de rest achterna, maar ontdek zelf nieuwe plekken die je nog niet iedere dag voorbij hebt zien komen op je standaard reisinspiratie-Facebookpagina.

2. Noord-Korea
Aansluitend op dat vorige puntje, moet je dus weer niet naar Noord-Korea gaan. Lastig allemaal hè. Laten we je even uitleggen waarom. De spanningen zijn hoger dan ooit en steeds meer westerlingen worden in Noord-Korea opgepakt. Laatst kwam zelfs in het nieuws dat de zojuist vrijgelaten Otto Warmbier, een Amerikaanse student, plots is overleden. Hm... wij vertrouwen dit niet en adviseren je dan ook ten zeerste om dit land even on hold te zetten op je bucketlist.

3. Zandvoort aan Zee
‘Amsterdam at Sea’ was toch als nieuwe benaming bedacht voor het minder populaire ‘Zandvoort’? Hoewel het echt wel leuk is om zo af en toe een dagje uit te waaien op dit uitgestrekte strand, raden we je niet aan om hier in de zomer te gaan zitten. Vraag ons niet waarom, maar blijkbaar moesten er middels deze nieuwe naam nóg meer toeristen naar dit strand gelokt worden. Wij vinden het er al druk genoeg en met het grote aantal Duitsers dat het een TOPidee vindt om de hele zomer hier te vertoeven, zoeken wij liever een iets rustiger strandje op.

4. Venezuela
Tja, niemand zei dat dit een gezellig artikel zou worden. Maar in een land waar men opstanden tegen de president organiseert en berichten als ‘het traangas raakt op’ de voorpagina halen, kun je misschien toch maar beter even wegblijven. Toch naar Zuid-Amerika? Overweeg eens een zeiltocht van Panama naar Colombia te maken. Hijs de zeilen en geniet drie dagen van uitgestorven eilanden, een azuurblauwe zee en bovenal: heel veel rust.

5. Center Parcs
Weet je nog, toen je klein was, dat je als een kind (ha ha) zo blij met je ouders naar Center Parcs ging? Om de eekhoorns te spotten en om met je zwembandjes aan bijna opgezogen te worden in de wildwaterbaan? Wat een tijden waren dat hè. Waren ja. Hoewel Center Parcs wellicht perfect is voor een uitbundig vriendenweekend ergens in november, breng je je zomer toch echt liever niet door in een bungalowpark vol gepensioneerden en kleine baby’s. Nee, bewaar dat maar voor later. Alles op zijn tijd.

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

De tien fases die je doormaakt als je last hebt van misofonie

Etende of drinkende mensen zijn jouw e-r-g-s-t-e nachtmerrie