Het Wijnfestival Groningen is alles behalve stoffig

  Leesduur 2 min   |   Plaats reactie

  2017-10-03 08:35:32 3 oktober 2017   |   Geschreven door:

Het Wijnfestival Groningen is alles behalve stoffig

Van chocoladewijn tot nachos met guacamole

Een wijnfestival stoffig? Het tegendeel is waar! Het Wijnfestival Groningen is juist hip and happening en behoort volgens NS tot de top 10 van leukste foodfestivals van Nederland. Want een middeleeuwse kerk gevuld met wereldse wijnen, zilte oesters, nachos en klassieke kaasplankjes; dat klinkt hemels!

Van klassiekers tot trendy wijnen
Rood, wit en rosé; voor elke liefhebber— kenner en dummy— waren er weergaloze wijnen te vinden op het Wijnfestival Groningen. Naast de droge witte wijn en de complexe rode wijn was er ook een chocoladewijn met de toepasselijke naam‘Choco Vine’. Deze zou een soortgelijke smaak hebben als de Baileys likeur. Erg fijn was de Traminer Select 2015 uit Oostenrijk. Een verrassend ‘cool’ drankje was La Baume Ice Chardonnay, die je ‘on the rocks’ serveert en drinkt. Heerlijk subtiele bubbel en een zoete, frisse smaak. Een aanrader.

Lekker leren
Op het Wijnfestival willen de wijnhuizen -en importeurs niet alleen hun wijnen verkopen, ze willen ook hun kennis en enthousiasme overbrengen op de bezoekers. Je meer leren over wijn: de smaak, de druif, de regio en de omstandigheden die de wijn kenmerken. Verder geven ze ook advies over welke wijn voor welke gelegenheid geschikt is. Het is een wijnproeverij op grote(re) schaal. Bovendien, kennis van wijnen komt altijd van pas in een sociale setting of tijdens een (pub) quiz.

Ambiance
De prachtige setting van de middeleeuwse de Der Aa-kerk in Groningen draagt zeker bij aan de gezellige ambiance van het wijnfestival; er hangt een warme en gezellige sfeer die ideaal is voor een drankje en een hapje. Dit alles gecombineerd zorgt er voor dat zowel mannen als vrouwen, jong (ouder dan 18 jaar) en oud zichtbaar genoten van hun bezoek aan het Wijnfestival Groningen.

Foodfestival
Naast de wijnen en port, was er ook een aanbod aan hapjes: kaasplankjes, olijven, notenmix en zelfs nachos. Ook liep er op zaterdag een oestermeisje rond.  Het blijft belangrijk om je laag(jes) alcohol af te wisselen met (complimenterend) eten. Ook is het verstandig om even een bodem te leggen voordat je enthousiast wijn gaat proeven. Het festival had aan alles gedacht, want er was ook een koffiebar te vinden, mocht je even willen ontnuchteren.

Wijnfestival Groningen is van 29 september t/m 1 oktober, in de Der Aa-kerk te Groningen. Een ticket kost €20. Dit is inclusief proefglas, garderobe en vijf muntjes

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Genoeg geld? Koop een eiland!

Als je alles hebt wat je hartje begeert, dan koop je toch gewoon een eiland?