Feitjes op Vrijdag: Zo ga je voor een gezonde vreetbui!

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-07-21 07:39:44 21 juli 2017   |   Geschreven door:

Feitjes op Vrijdag: Zo ga je voor een gezonde vreetbui!

Olé, het is eindelijk vrijdag. Vandaag onderzoeken we hoe je tóch kan toegeven aan je vreetbui en dit tegelijkertijd gezond kunt doen.

Vandaag gaan we een beetje speculeren. Dat wil zeggen dat onze feitjes dit keer niet zijn onderbouwd door 100 universiteiten en een leger professoren. Nee, vandaag zou er best wel eens iemand op kunnen staan en zeggen: ‘Ja, dat kan wel zijn, maar...’ Nou: Bite me, want de zomervakantie is begonnen! Dat betekent lekker eten waar je zin in hebt. Groot gelijk. Daarom hebben wij besloten je een beetje te helpen met vier gezonde alternatieven voor die onvermijdelijke vreetbuien.

Broodje Subway vs. Kalkoen-slataco
Je loopt door de stad. Je hebt geen honger. Plots ruik je iets lekkers. Vlak daarna zie je een Subway. Nu móet je wel naar binnen, anders val je dood neer van de honger. Als dit je binnenkort weer overvalt, wacht dan even. Ga lekker naar de supermarkt en haal een stukje kalkoen en sla. Daar maak je namelijk deze overheerlijke slataco’s (ja het bestaat) mee. Lekkerder en gezonder dan Subway, echt waar.

Roomijs vs. Yoghurt-fruitsalade met kaneel en chiazaad
Na het eten zit je lekker uit te buiken met een kopje koffie in je handen. Na een minuutje of vijf valt het je op dat er iets mist. Misschien een bolletje ijs? Goed idee, maar voor je het weet zit je die hele bak leeg te snaaien en huil je jezelf diezelfde avond nog in slaap. Mocht dit herkenbaar zijn, dan adviseren wij een lekkere yoghurt-fruitsalade met chiazaad. Wij leuken hem graag op met kaneel en wat walnootjes. Nom-nom-nom.

Frisdrank vs. Watermeloensap
In de zomer is het warm en van warm weer krijg je dorst. Superlogisch. Wij zijn de eerste die het toegeven: op een warme dag zuipen ook wij, zonder enige moeite, zes flessen fanta leeg. Maar wie weet wordt het tijd voor een wat gezonder alternatief. Het zomerseizoen loopt namelijk gelijk met dat van de watermeloenen en daar kunnen wij wel iets mee. Snij je watermeloen in blokjes en gooi ze in de blender. Doe er wat ijsklontjes bij en je hebt een overheerlijk, verkoelend en supergezond drankje!

Chips vs. Boerenkoolchips
Chips zijn erg lekker en tegelijkertijd killing. Voor je het weet is die zak leeg en heb je in een paar minuten tijd 500 kcal en flink wat verzadigde vetten binnengekregen. Oeps. Gelukkig is er een fantastisch alternatief dat we expres tot het laatste hebben bewaard: boerenkoolchips. Deze chips zijn ontzettend makkelijk te maken. Je pleurt wat olijfolie en sojasaus over boerenkoolblaadjes en gooit ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven. Makkelijker kan niet. Je kunt hier het hele recept lezen. Ons rest niets meer dan jou een hele fijne en vooral gezonde zomer te wensen. Na Zdrowie!

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Zo overleef jij elk familiefeest van je schoonfamilie

Want die blijven toch wel een dingetje hè...