Dit is waarom jij Lollapalooza Berlin volgend jaar niet mag missen

  Leesduur 3 min   |   Plaats reactie

  2017-09-20 08:00:29 20 september 2017   |   Geschreven door:

Dit is waarom jij Lollapalooza Berlin volgend jaar niet mag missen

Zelfs Foo Fighters' Dave Grohl vindt dat!

Het is september, de zomer is voorbij en het (muziek)festivalseizoen dus ook. Nou, niets is minder waar! Het kleurrijke muziekfestival Lollapalooza Berlin vind plaats in het tweede weekend van september en is de perfecte afsluiter van het festivalseizoen. Waarom? Daarom! Als Dave Grohl het zelfs zegt… Hieronder de redenen waarom Lollapalooza Berlin op jouw festivallijstje van volgend jaar moet staan.

Heerlijke headliners
Lollapalooza Berlin had ook dit jaar weer een arsenaal aan grote namen waaronder de Foo Fighters, Mumford and Sons en London Grammar. Ook Hardwell was aanwezig op het Duitse festival. Twee dagen lang konden muziekliefhebbers de hele dag— 11.00 tot 23.30— genieten van diverse shows op de vier verschillende podia. Voor de kleintjes of degene met een (erg) jonge geest was er ook het Kidzapalooza Stage.

Een bron van inspiratie
Van de aankleding tot aan de bezoekers van het festival: het festival is een explosie van kleuren. Berlijn is op zichzelf al een creatieve stad en dat merk je ook op Lollapalooza. Het rauwe, rebelse en dynamische zie je overal om je heen. Men is niet bang om te experimenteren op het gebied van mode en kunst. Liefhebbers konden zich uitleven op Fashionpalooza —waar je onder andere bij Levi’s een t-shirt kon laten bedrukken— en Art At The Park.

Relaxen en genieten
Luisteren naar muziek van zowel de bekende headliners als de ‘up and coming’ artiesten terwijl je geniet van een hapje en een drankje; daar draait een festival toch om? Van Duitse currywurst met Warsteiner bier tot een Absolut Lolla cocktail met een burrito, qua eten was er wel wat voor ieders smaakpapillen. Geen zin om te luieren of te dansen? Dan kon je je ook vermaken op de Lolla Fun Fair, compleet met reuzenrad!

Goede doelen
Ook Lollapalooza Berlin benadrukt het belang van compassie, tolerantie en teruggeven. Aan je medemens en de aarde. Het motto van Lolla2017 was dan ook:  ‘Love & Peace 2.0’. Op Der Grüne Kiez stonden onder andere Oxfam en Amnesty International en konden bezoekers meer te weten komen over duurzame projecten, innovaties en ideeën.

Reis en verblijf
De perfecte manier om te reizen naar Lollapalooza Berlin is met de trein. Geen gedoe met inchecken, uren van te voren aanwezig zijn, te veel bagage mee of je schoenen uit moeten doen bij de douane. Met NS International reis je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Berlijn. Hoezo relaxt? Ga achterover zitten en zet je Lollapalooza Berlin playlist op om alvast in de sfeer te komen. Uitstappen doe je op het Berlin Hauptbahnhof midden in het centrum van de stad. Met het openbaar vervoer ben je dan zo bij je hotel. Ideaal. Mocht je lekker centraal willen zitten in Berlijn qua accommodatie? Dan is het hotel Park Inn by Radisson Alexanderplatz Berlin een aanrader. Vanuit het raam zie je de Fernsehturm en heb je een prachtig uitzicht over Berlijn. Voor wat pre- of post-festival shopping kun je terecht bij Galeria Kaufhof dat naast het hotel ligt. Als je toch in Berlijn bent, knoop er gelijk wat dagen aan vast, want Berlijn is booming en een prachtige stad van contrasten.

Dus noteer in je agenda: Lollapalooza Berlin op 8 en 9 september, 2018 in Olympiapark Berlin. Met dank aan Visit Berlin en NS International. Alle foto’s ©Annika Hoogeveen

Wil je een website laten maken?

Volg ons ook op Facebook en Instagram

Wat vind je van dit artikel?


Dit artikel al FF gecheckt?

Er komt geluid uit Luxemburg!

Het Luxembourg Sounds Like festival zet dit landje muzikaal op de kaart